RASAfestival

zondag 30 september 2018 - 13u30 tot 17u - Verbeke Foundation

Rasa is jarig! Al 25 jaar verbinden we kinderen en hedendaagse kunst.
We (be)staan niet op onszelf, maar zijn er voor en dankzij anderen.

Daarom dus een verjaardagsfestival in de Verbeke Foundation. Deze avontuurlijke vrijplaats vormt het perfect tableau voor een kunstfeest.

Heb je een persoonlijke uitnodiging gekregen in je mailbox? Schrijf je dan zeker in via die mail!

Iedereen is echter van harte welkom! Ontdek de tarieven van Verbeke Foundation hier. Kinderen tot 14 jaar hebben steeds gratis toegang.

 

PROGRAMMA

14u Openingsmoment met boekvoorstelling 'Kunstogen'  (Gerd Dierckx)

Regie/concept Dimitri Duquennoy,
met en door Aksident en Stijn Saveniers

"Kinderen via de kunsten ten volle tot hun recht laten komen, dat is wat dit boek doet. Het doet ons verdwalen, laat ons loskomen van de vertrouwde wereld. Maar het geeft ons tegelijk vertrouwen om op zoek te gaan naar hoe de wereld ook anders zou kunnen zijn. Kunst, kinderen en dit boek: een ontwapende ervaring." 

(Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris)

14u30 tot 16u30 Doorlopend programma

Première 'Haar'  Een  kunst-, kijk-, voel- en speelinstallatie voor peuters, kleuters en hun ouders. Om te beleven met alle zintuigen. 

Screening Kunstkussen documentaire  - Kunst ontmoeten: wat doet dat met een mens? Deze documentaire van Marjolijn Prins belicht Kunstkussen. Doorlopend te bekijken.

Rasahuis'Open Ruimte, Open functie' het kunstwerk van Jason Van Der Woude wordt voor een dag de Rasaplek voor liefde, boek & lekkers. 'Oogst' serveert duurzame hapjes op een speelse manier.  

Kunstexpeditie -  Rasa en Verbeke Foundation lanceren een kunstroute voor families. Ontdek deze magische plek aan de hand van een denk- en doeplattegrond.

Win een kunstwerk!Kinderen die deze dag meedoen aan de wedstrijd maken kans op een kunstwerkje van Tinka Pittoors.

ToekomstraketKan kunst de wereld redden en wat met Rasa in de toekomst? Vida Razavi, social entrepreneur, ontdekt het samen met jullie.

Verhalenkabinet -  De gele man, kunstenares Johanna Schweizer & Fons Montevergines delen hun Kunstkussen-avontuur in de CAST-mobiel van Joep van Lieshout.

16u30 Slotmoment

Ode aan de jarige met toost - Afsluiten doen we in de Orangerie met een verjaardagslied. Stijn Saveniers van HERMESensemble dirigeert.