Titelbeeld Huid

HUID

Nieuwe Rasa-productie in ontwikkeling

Je huid verbindt je met de buitenwereld. Ze beschermt en spiegelt je tegelijkertijd. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen.

Blosjes op je wangen of kippenvel, moedervlekken, rimpels of een velletje, zo zacht als een perzik; de sporen op je huid vertellen je levensverhaal. Goudbruin of lelieblank; onze huidskleur heeft vele schakeringen.

Soms zit je lekker in je vel, dan weer spring je helemaal boos uit je vel. Maar het heerlijkste van je huid is wel dat ze voluit kan voelen; van zachte strelingen komen je haartjes overeind, van te veel zon gaat ze verbranden.

Je kan je huid ook versieren met make-up of tatoeage. Zo lijkt een kwetsbare jongen stoer of wordt een verlegen meisje funky.

In games kan je door te veranderen van skin je virtuele personage een ander imago geven. Gefascineerd door de huid, nemen hedendaagse kunstenaars haar als onderwerp van hun werk.

Samen met kinderen benaderen en onderzoeken we dit concrete thema van de huid via de kunst. Met open ogen, kunstogen.

In HUID tonen we een 24-tal kunstwerken: sculptuur, fotografie en video van Jalila Essaïdi, Eline Willemarck, Fia Cielen (o.v.), Berlinde De Bruyckere, Bart Hess, Margi Geerlinks, Rosa Verloop en Carla van de Puttelaar, samen met designobjecten van Renee Verhoeven en foto’s van het werk van visagiste Inge Grognard door Ronald Stoops.

Educatie: Kunstenaars Eline Willemarck en Sofie Gregoor maken voor deze productie objecten die de kinderen uitnodigen om het thema huid verder te onderzoeken.

Huid

Margi Geerlinks
© Margi Geerlinks

Pre­mière: sep­tem­ber 2019

Bart Hess
© Bart Hess

Inge Grognard
© Inge Grognard

Carla Van De Puttelaar 3
© Carla van de Puttelaar

Eline Willemarck Hand 3
© Eline Willemarck

HUID bezoeken?

Van 23 september 2019 tot 7 juni 2021

Vanaf september 2019 op circuit: alle locaties ontdek je binnenkort hier!

HUID boeken?

Heb je interesse om een opstelling in het circuit te reserveren? Neem dan contact op met dit formulier. Wij bekijken je aanvraag, en nemen zo snel mogelijk contact op om het samen verder te bekijken.

Download de infofiche