Eigenhandig in Sint Lucas Antwerpen

Eigenhandig (2015–2017)

Een reizende tentoonstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Je handen zijn je voelsprieten, je taal en gebaar, instrument, pen of wapen. Met je handen ontmoet je de ander; je raakt, troost of streelt.
Je handen geven kleur aan je gevoel en benadrukken je verhaal. De fijnste dingen kun je ermee maken. Ze zijn je knapste instrument. Ze zijn uniek en vertellen wie je bent.

In de tentoonstelling ‘Eigenhandig' spelen handen de hoofdrol in de handverhalen van zeven kunstenaars.

De Nederlandse kunstenares Hedwig Houben onderzoekt In ‘The hand, the eye and it' de relatie tussen object en maker. Hoe werken hand en oog samen om een vorm te maken?

De sensibele ‘Tactile Light’-foto’s van de Nederlandse fotografe Carla Van De Puttelaar tonen handen, jong en oud, fragiel en verweerd. In haar video zie je blanke meisjeshanden reiken maar niet raken. …

‘Put your head on my shoulder’ van Anton Cotteleer toont het moment waarop een aanraking verandert van teder naar pijn. Dankzij hun kleurrijke, fluweelzachte huid krijgen ze iets bijzonder tactiel.

Bij de video wall kun je:
– praten met je ogen, je vingers en handen samen met ‘Sprachspiel’ van l’hommmm,
– mee bewegen bij de ‘Seizoenenmars’ van Pina Bausch,
– of vingervlug gebaren maken bij de ‘Hand geeft tekens’ van Jan Fabre.
– De buitengewone handstand van het Chinese kunsenaarsduo Peng Yu in ‘I am handstanding’ sluit het geheel af.

Vanuit de kunstwerken ontstaat de impuls om zelf mee te doen, door te dansen, te bewegen, te kneden, te voelen, of zelf op je hoofd te gaan staan. Zo onderzoek je al spelend het verhaal van het kunstwerk.

Eigenhandig 8473

Eigenhandig in C-Mine Genk

Eigenhandig in De Markten

Eigenhandig in Sint Lucas Antwerpen