Nieuws

Rasa raakt @ArtBrussels @Soep

9 mei 2019

Brussel en Boom. Beeldende kunst beleven met Rasa kon tijdens het weekend van 27/28 april op deze beide plekken. Bekijk de fotoverslagen van Art Brussels en SOEPfestival in CC De Steiger Boom. Zo kan ook jij meegenieten van al het kijk-, voel-, speel- en creatieplezier.

Lees meer…

PHOTO-2019-04-27-13-27-16

HAAR op 100% CULTUUR (ATV)

28 februari 2019

Kunst ontdekken met de handen in het HAAR! Dat kan de komende weken in CC Berchem, CC De Ster Willebroek en CC De Steiger Boom. Ontdek op hun websites alle momenten waarop je HAAR kan beleven. Bekijk hier de fijne reportage van 100% CULTUUR.

Lees meer…

Knipsel-atv

HAAR in De Markten

18 februari 2019

Onze kunst-/speel-/voel-installatie voor peuters en kleuters HAAR staat deze maand in De Markten hartje Brussel! Op zondag 24 februari kan je er om 11u en 13u30 genieten van familiemomenten, waar je samen met je kind met al je zintuigen op ontdekking gaat. Meer info of reserveren?

Lees meer…

IMG_2909

Zomer in Zuid-Afrika

14 januari 2019

(In)tussen twee oceanen en de iconische Tafelberg zet ook Gerd Dierckx het werk verder. Ontdek hier welke mooie projecten er zich ontplooien... Gerd gaat verkennende gesprekken en coachingsmomenten aan met Lindsay Hendricks, educatief coördinator in de Norval Foundation een splinternieuw museum en beeldentuin in Tokai Kaapstad.Naar een duurzame samenwerking met de Goedgedacht Trust. Deze…

Lees meer…

Mad-2

Pakjestijd

5 december 2018

Het is pakjestijd! En zeg nu zelf, wie houdt er niet van originele presentjes? Een tentoonstellingsbeleving in je schoen of een kunstboek onder de kerstboom: het is eens wat anders. Verras je dierbaren en schenk hen het boek Kunstogen of geef hen een ticket voor een van de familiemomenten in de kijk-, voel-, speelinstallatie HAAR. Binnenkort is deze te bezoeken in Beveren, Brussel of Berchem.Ook…

Lees meer…

1013A1Feef9255B8840Ad5A429E647Cb

Bruno Vanobbergen over Kunstogen/Rasa

27 november 2018

Waarom is kunst belangrijk voor kinderen? Beluister hier hoe Bruno Vanobbergen erover denkt. Met een mooi voorbeeld uit het boek Kunstogen door Gerd Dierckx, artistiek leidster van Rasa. Ontdek hier meer over het onderzoek en de studiedag Klein_kunst, cultuur voor de allerjongsten. Op de website kan je ook het volledige interview met Bruno Vanobbergen beluisteren.

Lees meer…

Bruno Van Obbergen

Kunstendag voor Kinderen

15 november 2018

"Iedereen is het eens over het recht op licht en lucht, goede voeding, een dak boven het hoofd. Maar men denkt er zelden aan om ook een zakje kunst in dat overlevingspakket te stoppen." - Gerda Dendooven Deze zondag, 18 november, is het Kunstendag voor Kinderen. Kom kijken, knuffelen, spelen, voelen in onze nieuwe installatie HAAR in Lebbeke. Voor peuters, kleuters en hun familie. Meer info vind…

Lees meer…

Haar Uit Filmpje Studio Tropics 2

HAAR tijdens de herfstvakantie!

27 oktober 2018

Op zoek naar herfstvakantieplannen? Beleef HAAR in Cultuurcentrum de Factorij tijdens de familiemomenten op 28 en 31 oktober! - 28 oktober om 11u en 14u-31 oktober om 14u en 15uMeer info / reserveren? www.ccdefactorij.beHAAR gaat dit najaar nog op reis naar Cultuurcentrum De Biekorf en Cultuurcentrum De Ververij Ronse. Wie weet binnenkort ook in jouw buurt? Ontdek de volledige kalender hier!Voel…

Lees meer…

HAAR

Rasafestival in beeld

9 oktober 2018

Dit was het Rasafestival... Wat een heerlijke dag! Bekijk het volledige fotoverslag hier.

Lees meer…

Verbeke Foundation

HAAR op STORMKOP

6 oktober 2018

Afgelopen zondag ging HAAR in première tijdens ons Rasafestival in de Verbeke Foundation. Vele handjes en oogjes gingen al op ontdekking langsheen alle harige objecten en kunstwerken. Vooraleer we HAAR loslaten op de kinderen en hun families in de cultuurcentra, meren we nog even aan bij STORMKOP om alles te testen en uit te proberen. De komende weken organiseren we er twee bezoekmomenten! Ontdek…

Lees meer…

HAAR Verbeke Foundation

HAAR in Selectief (De Morgen)

26 september 2018

Bij Rasa kochten we vandaag niet één keer maar drie keer de krant. Je zou voor minder! De Morgen ging in gesprek met ons en wijdde een dubbele pagina aan HAAR, onze voelinstallatie voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Lees het artikel op p.34 & 35 in Selectief, de maandelijkse cultuurbijlage. Ontdek de installatie op verschillende plekken over heel het land. Het circuit vind je in de kalender.

Lees meer…

De Morgen

Voorbereidingen voor HAAR in Studio Borgerstein

25 september 2018

Kunstenaar Palmer Nuyttens & artistiek medewerker Lotte Campforts werken samen aan een tactiele 'cadavre exquis' voor onze kijk-, speel- en voelinstallatie HAAR. Studio Borgerstein is een atelier voor kunstenaars met een beperking, ze biedt mensen met een artistieke gave een platform om eigen werk te creëren.

Lees meer…

Studio Borgerstein Palmer Nuyttens

Vrouwen in de kunst

17 september 2018

Fotografe Carla van de Puttelaar maakte een portretreeks van vrouwen in de kunst. Ook Gerd Dierckx, artistiek leidster van Rasa, werd door haar gevraagd... Lees meer over het project in dit artikel!

Lees meer…

Carla van de Puttelaar- Portret Gerd Dierckx

Rasa in 100% EXPO

29 augustus 2018

Thomas Abelshausen interviewde Gerd Dierckx voor 100% EXPO naar aanleiding van het boek Kunstogen. Het volledige gesprek lees je hier (vanaf pagina 21).

Lees meer…

Cover 100 Expo