Publicaties

MOOI Doe-boek

Een boek om te lezen. Om in te kijken. Om zelf in te schrijven en te tekenen. Een boek met foto's van kunstwerken, vragen en opdrachten. Een dagboek. Een groeiboek. In eenvoudige taal. Ook geschikt voor taalzwakke kinderen.

Bekijk hier de begeleidersmap bij het MOOI doe-boek.

Uitverkocht.

Kindercatalogus MOOI

Laat je in dit boekje raken door de prikkelende vragen, de spitse antwoorden van kinderen, de prachtige tekeningen en de intrigerende foto's van kunstwerken. Ontworpen bij de tentoonstelling MOOI

Bekijk hier enkele voorbeeldpagina's

Boekjes bestellen? Neem contact op met Rasa.

Kindercatalogus Speeltijd

De kunstenaars in de tentoonstelling Speeltijd verzorgden elk een pagina in deze minicatalogus op A6-formaat.

Bekijk hier enkele voorbeeldpagina's.

Uitverkocht.

Cahier Lijf

55 jongeren tussen 10 en 14 jaar gaven hun kijk op het lichaam. Hun uitspraken zijn afgewisseld met tekeningen van Sabien Clement en beelden uit de gelijknamige tentoonstelling.

Bekijk hier enkele voorbeeldpagina's.

Boekjes bestellen? Neem contact op met Rasa. 

Traag kijken / buiten de lijnen

De box met de twee boekjes 'Traag kijken / buiten de lijnen' werd uitgegeven naar aanleiding van 10 jaar Rasa in 2004. 

'Traag kijken' is een beelden-associatie-boekje met als uitgangspunt de thema's van Rasa's voorbije tentoonstellingsprojecten. Aangenaam om naar te kijken, prikkelend en uitdagend, is dit een boekje dat vraagt om al associërend zelf verhalen bij de beelden te verzinnen, om traag te bekijken, en de gedachten te laten dwalen, een mooi voorwendsel om creativiteit te stimuleren. 

'Traag kijken' biedt kinderen thuis of in de klas de mogelijkheid eindeloos te associëren, te reflecteren en te filosoferen rond thema's als tijd, wonen, vormen, dromen, je eigen lichaam, ...

In 'Buiten de lijnen' openen we ramen en deuren om je mee te nemen doorheen de vele kamers van het Rasa-huis. De publicatie beschrijft een tocht langs onze drijfveren, visie en werkvormen. Maar evengoed worden methodieken aangereikt om met kinderen kunst te benaderen en het belevingsproces te verhevigen. Verder wordt aandacht geschonken aan de verbeeldingswereld die kinderen en kunstenaars delen en de ontwikkeling die kinderen doormaken in hun kunstappreciatie, dit alles opgefleurd met enkele ontwapenende uitspraken van kinderen over kunst.

Bekijk 'Traag kijken' en 'Buiten de lijnen' hier online. 

Uitverkocht

Feeling at home

Ken jij ook dat speciale gevoel ergens thuis te zijn? En waar komt dat gevoel dan wel vandaan? Waarom is thuis zo bijzonder voor jou? Vragen als deze vormden het vertrekpunt voor dit tweetalige boek (Nederlands-Engels) met bijdragen van kinderen uit maar liefst zeven landen: België, Palestina, Zuid-Afrika, Frankrijk, Polen, Estland en Ierland. Via de teksten, tekeningen en foto's vertellen kinderen andere kinderen over hun soms wel heel erg uiteenlopende thuissituaties. Allemaal hebben ze zo wel hun eigen idee over 'thuis' en het gevoel dat daarbij hoort. 'Thuis' kan heel groot zijn of klein, je kan het af en toe ruiken, soms kan je het vasthouden en soms hangt het in de lucht. Thuis is overal hetzelfde maar tegelijkertijd ook overal verschillend. 

Bart Moeyaert schreef de inleiding: "Een kussen in je rug. Een prettig dak boven je hoofd. Een hand die je helpt en niet te hard knijpt." Als je dat hebt, dan kun je volgens hem al veel aan. 

Dit boek nodigde kinderen uit even stil te staan bij hun eigen thuis en na te denken over hoe dit thuis zich verhoudt tot daarbuiten. Voor begeleiders en leerkrachten was het dan ook een prima instrument om met kinderen te filosoferen over en te werken rond dit thema. 

Bekijk hier enkele voorbeeldpagina's.

Uitverkocht.