ME YOU US

Internationale uitwisseling Me You Us

Van 3 tot 9 juli nodigden we in Destelheide een 20-tal jongeren uit Engeland, Slovenië en België uit om rond het thema “identiteit” te werken aan de hand van de expo Ik Jij Wij die dan in Destelheide te zien is. 

Jongeren leven vandaag de dag in een superdiverse samenleving waarin ze geconfronteerd worden met verschillende culturen, waarden en levensvisies. Het is niet altijd evident om daarin je eigen plaats te vinden, je identiteit te ontwikkelen en een positief zelfbeeld uit te bouwen. De vragen rond identiteit die jongeren zich stellen, komen ook terug in de kunstwerken in de expo Ik Jij Wij. De beeldende werken van internationale hedendaagse kunstenaars zullen de jongeren uitdagen om vanuit hun eigen artistieke discipline en in een internationaal Europees perspectief te onderzoeken wat hen verbindt met de andere jongeren of waarin ze van elkaar verschillen. 

In deze internationale uitwisseling staat de interculurele dialoog voorop, wordt diversiteit als een rijkdom gezien en gaan de jongeren vooral zelf aan de slag om te bepalen wat het eindproduct van deze internationale werkweek zal zijn. Op de website van Destelheide kan je via een fotoverslag en een blog een inkijk krijgen in het proces van dit bijzondere project!

Een project ism met Destelheide met steun van Jint en Erasmus+ 

Een beeldverslag door Margi Geerlinks: