MOOI Doe-boek

Een boek om te lezen. Om in te kijken. Om zelf in te schrijven en te tekenen. Een boek met foto's van kunstwerken, vragen en opdrachten. Een dagboek. Een groeiboek. In eenvoudige taal. Ook geschikt voor taalzwakke kinderen.

Rasa ging als kunsteducatieve organisatie de uitdaging aan om geïnspireerd door haar tentoonstelling MOOI een doe-boek te maken over de schoonheid. Met dit Doe-boek wilden we in het bijzonder kinderen en jongeren in de sociale sector en het bijzonder onderwijs bereiken.

Rasa betrok bij dit project een dertigtal partners die enkele maanden met hun kinderen in dit boek werkten. Elke partnerorganisatie evalueerde het werkproces op eigen wijze in beeld en woord. Natuurlijk is Rasa nieuwsgierig om te leren tot welke diverse creatieve uitingen dit boek inspireert. Wat kan schoonheid betekenen voor al deze kinderen? Welke impulsen geeft het kunsteducatieve proces? 

Concept: Jorinde Krosenbrink / Gerd Dierckx

Eindredactie: Ariane D'Hondt / Sine van Mol

Vormgeving en illustratie: We Make Graphics / Jorinde Krosenbrink

Met dank aan: Wim Delvoye, Jan Fabre, Nick Ervinck, Margi Geerlinks, Sofie Muller, Johan Tahon, Carla van de Puttelaar, Bob Verschueren, Inge Grognard, Kahn & Selesnick - Courtesy Aeroplastics Contemporary, Brussel

Met steun van: Provincie Antwerpen, Diensten Welzijn & Onderwijs