IK JIJ WIJ

Tentoonstelling en forum over identiteit en interactie met de ander.

Met educatie voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. 

De tentoonstelling IK JIJ WIJ reist begin juli naar haar laatste locatie! In Destelheide wordt het de voedingsbodem voor een intrigerende internationale uitwisselingsweek over identiteit ME YOU US. We nodigen u van harte uit voor het slotmoment op vrijdag 8 juli om 19u30 in Destelheide!

Jongeren van nu groeien op in een superdiverse samenleving. Hoe bouwen ze in die diversiteit een positief zelfbeeld op?

IK Je bent op zoek naar wat van jou is. Is het je afkomst? Is het wat je hebt of wat je draagt? Wat je gelooft? Wat je wil dat van jou jezelf maakt? Welke rol spelen je genen? Welke rol speelt je opvoeding, je omgeving?

JIJ Je ontwikkelt je identiteit in interactie met de ander. Je spiegelt jezelf in de ogen van de ander. De ander bepaalt hoe je over jezelf denkt, wie je bent.

WIJ Met wie voel jij je verbonden? Wanneer vorm je een groep? Waarom heb je de groep nodig? Bij een groep horen is spannend: hoe hoor je erbij en blijf je toch jezelf?

De kunstwerken, de beelden en de video's in de tentoonstelling vertellen een verhaal over mensen. Zoals jij. Ontdek het verhaal. En verken het thuis verder met een gratis app.

Interactieve tentoonstelling met werk van: Francis Alÿs, Anthony Goicolea, Benjamin Verdonck, Sofie Muller, Nick Cave, Shadi Ghadirian, Edith Ronse, Maen Florin, Vaast Colson, Margi Geerlinks en Koen Vanmechelen.